Юридически съветник

Юридически съветник

Коментари (4)

 • А.Гочева
  30.11.2017 at 13:55

  Имам кредит към Профи кредит.Имам 2 забавени вноски и поръчителПостоянно разлепят бележки че съм длъжник,.Аз работя на трудов договор,но заплашват поръчителката че ще направят запор на пенсията и ако до три дни не внеса двете вноски.Възможно ли е това?

  Reply
  • Десислава Филипова
   02.12.2017 at 12:31

   Могат да й направят запор, но след като я осъдят, респ. могат преди завеждането на делото да поискат от съда да извърши обезпечение на иска, който ще бъде заведен чрез запор.

 • А.Гочева
  08.12.2017 at 17:27

  Поръчителката ми е пенсионер по болест с ТЕЛК решение -с него тя ми стана съдлъжник.Постоянно я тормозят както и мен по телефона.Днес дори са отишли да ме търсят на раб.ми место.Питам Ви имат ли право да ме злепоставят така?Аз не съм отказала да си платя вноската ,а имам забава!
  Кажете ми при кого да отида за да опитам да заведа дело срещу тази фирма?
  Има доста жестоко лихви пишат една сума по договор,а трябва да внасям много по голяма.

  Reply
  • Десислава Филипова
   08.12.2017 at 23:14

   Мжете да заведете дело от различно естество: трябва да се направи анализ на договора, който сте сключила, често в тези договори са допуснати драстични нарушения на законите и тогава е възможно дори целия договор да се обяви за нищожен /невалиден/ и да не сте обвързана от него, ако нарушенията са по-лека, пак има защита. Ако сте осъдена, трябва да се провери дали не е изтекла давността. Т.е. без проверка по случая няма как да Ви се даде категоричен отговор какво може да се направи. Трябва да се видят документите.

Вашият коментар