Юридически съветник

Юридически съветник

Коментари (6)

 • А.Гочева
  30.11.2017 at 13:55

  Имам кредит към Профи кредит.Имам 2 забавени вноски и поръчителПостоянно разлепят бележки че съм длъжник,.Аз работя на трудов договор,но заплашват поръчителката че ще направят запор на пенсията и ако до три дни не внеса двете вноски.Възможно ли е това?

  Reply
  • Десислава Филипова
   02.12.2017 at 12:31

   Могат да й направят запор, но след като я осъдят, респ. могат преди завеждането на делото да поискат от съда да извърши обезпечение на иска, който ще бъде заведен чрез запор.

 • А.Гочева
  08.12.2017 at 17:27

  Поръчителката ми е пенсионер по болест с ТЕЛК решение -с него тя ми стана съдлъжник.Постоянно я тормозят както и мен по телефона.Днес дори са отишли да ме търсят на раб.ми место.Питам Ви имат ли право да ме злепоставят така?Аз не съм отказала да си платя вноската ,а имам забава!
  Кажете ми при кого да отида за да опитам да заведа дело срещу тази фирма?
  Има доста жестоко лихви пишат една сума по договор,а трябва да внасям много по голяма.

  Reply
  • Десислава Филипова
   08.12.2017 at 23:14

   Мжете да заведете дело от различно естество: трябва да се направи анализ на договора, който сте сключила, често в тези договори са допуснати драстични нарушения на законите и тогава е възможно дори целия договор да се обяви за нищожен /невалиден/ и да не сте обвързана от него, ако нарушенията са по-лека, пак има защита. Ако сте осъдена, трябва да се провери дали не е изтекла давността. Т.е. без проверка по случая няма как да Ви се даде категоричен отговор какво може да се направи. Трябва да се видят документите.

 • Борис
  13.06.2018 at 18:37

  Здравейте! Искам да Ви попитам за един казус относно необслужван потребителски кредит от съпругата ми към Proficredit. Тя е усвоила кредита през 2012г, внасяла е няколко вноски след което е спряла да внася. В момента тя и поръчителя са дадени на ЧСИ, който е направил запора и на двамата. Днес се свързах с въпросния ЧСИ и той ми каза, че ако внесеме сумата на веднъж, сумата е 2900лв и ми каза, че ако искаме да я разсрочим да се свържем със служител на фирма Proficredit с който да се разберем. Предостави ни телефон на служителка на горепосочената фирма и се свързахме с нея. Тя ни попита дали искаме да внесеме сумата на веднъж, защото може да ни направи голяма отстъпка от нея, каза ни че ако подпишем споразумение с тях и платим 1175лв по тяхна сметка и 184 по сметка на ЧСИ-то до 28юни 2018г ще спрат изпълнителното дело. Възможно ли е това или ни мамят? Благодаря предварително!

  Reply
  • Десислава Филипова
   04.07.2018 at 16:03

   Предложението е възможно да бъде осъществено. Важно е какво споразумение ще подпишете и как ще е редактирано съдържанието му, за да имате гаранция, че не злоупотребяват с Вас.

Вашият коментар