ЮРИСТИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ СЕЗИРАМЕ КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИ СРЕЩУ АРБИТРАЖНИТЕ СЪДИЛИЩА

03дек.

ЮРИСТИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ СЕЗИРАМЕ КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИ СРЕЩУ АРБИТРАЖНИТЕ СЪДИЛИЩА

банковото лоби в парламента

АРБИТРАЖНИТЕ СЪДИЛИЩА СЕ ПРЕВЪРНАХА В ОРЪЖИЕ НА ТЪРГОВЦИТЕ СРЕЩУ ТЕХНИТЕ КЛИЕНТИ. РЕДИЦА КОЛЕКТОРСКИ ФИРМИ СЪЩО СЪЗДАДОХА ЧАСТНИ СЪДИЛИЩА, В КОИТО „СЪДЯТ” ГРАЖДАНИТЕ ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ИЛИ ПОГАСЕНИ ПО ДАВНОСТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.  В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Е ВНЕСЕН И ГЛАСУВАН НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ЗАБРАНАТА АРБИТРАЖНИ СЪДИЛИЩА ДА РАЗГЛЕЖДАТ ДЕЛА МЕЖДУ ПОТРЕБИТЕЛИ И ФИРМИ ЗА БЪРЗИ КРЕДИТИ, ЕЛЕКРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ ДРУЖЕСТВА, МОБИЛНИ ОПЕРАТОРИ И ДРУГИ ТЪРГОВСКИ СТРУКТУРИ. ПРИ СЪЗДАЛАТА СЕ ПОЛИТИЧЕСКА КАРТИНА, ТОЗИ ЗАКОНОПРОЕКТ ТРУДНО ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЗАКОНОВА РЕАЛНОСТ.  И В МОМЕНТА ОБАЧЕ СЪЩЕСТВУВА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ СРЕЩУ ЧАСТНИТЕ СЪДИЛИЩА НА ТЪРГОВЦИТЕ, КОЯТО ПРОИЗТИЧА ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, СТАНАЛО ЧАСТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ НИ ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ.

АРБИТРАЖНИТЕ СЪДИЛИЩА СА „МАЛКОТО БРАТЧЕ” НА ЧЛ. 417 ОТ ГРАЖДАНСКИЯ ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС – ЧЛЕНЪТ, КОЙТО ДАДЕ ПРАВОТО НА ОПРЕДЕЛЕНИ ПРИВИЛЕГИРОВАНИ ЛИЦА ДА СЪДЯТ ГРАЖДАНИТЕ И ФИРМИТЕ В ЗАДОЧНО ПРОИЗВОДСТВО, БЕЗ СЪДЕНОТО ЛИЦЕ ДА УЧАСТВА В ДЕЛОТО СИ. ПРИ АРБИТРАЖИТЕ ТЪРГОВЕЦЪТ СИ СЪЗДАВА СЪД, В КОЙТО ПРАВОСЪДИЕТО ОТСЪСТВА,  ТЕМИДА Е НАСИЛЕНА, А КЛИЕНТИТЕ МУ СА АПРИОРИ ВИНОВНИ.

С АДВОКАТ КАМЕН ДОБРЕВ И КРАСЕН МАРКОВ  ПРЕДВИЖДАМЕ ВНАСЯНЕТО НА СИГНАЛ ДО КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, В КОЙТО ИЗЛАГАМЕ СОЛИДНИ АРГУМЕНТИ, ИЗВЛЕЧЕНИ ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ПРАКТИКА НА СЪДА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ЧЕ АРБИТРАЖНИТЕ СЪДИЛИЩА  В БЪЛГАРИЯ НЯМАТ ПРАВО ДА СЪДЯТ КЛИЕНТИТЕ НА СЪЗДАЛИТЕ ГИ ТЪРГОВЦИ, ТЪЙ КАТО КЛАУЗИТЕ В ПОТРЕБИТЕЛСКИТЕ ДОГОВОРИ, УРЕЖДАЩИ АРБИТРАЖА СА НЕВАЛИДНИ, КАТО ПРОТИВОРЕЧАЩИ НА ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ.

ПРИКАНВАМЕ ВСЯКО ЗАИНТЕРЕСОВАНО ЛИЦЕ ДА СЕ СВЪРЖЕ С НАС, ЗА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ СИГНАЛА! ОТГОВОРНИК ЗА РЕГИОНА НА ВАРНА Е КРАСЕН МАРКОВ, А КОНТАКТ В СОФИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСЪЩЕСТВЕН С МЕН АДВОКАТ ДЕСИСЛАВА ФИЛИПОВА ИЛИ С АДВОКАТ КАМЕН ДОБРЕВ.

СПОДЕЛЯНЕ

Коментари (7)

 • Миглена Великова
  06.12.2016 at 11:24

  Здравейте, Деси! Какво е необходимо за присъединяване към сигнала? Ще го направя когато се видим на 16-ти този месец. С поздрави Миглена Великова

  Reply
  • Krasen
   10.12.2016 at 6:54

   Само вашите 3 имена и подпис 🙂
   Благодаря!

 • George Topouzov
  10.01.2017 at 20:01

  А частните съдебни изпълнители? Няма ли някой да предложи и тяхното премахване?

  Reply
 • Недялка
  24.01.2017 at 5:02

  Здр, незнайния дали закъснях но и аз искам да се включа в сигнала. 0895486374 това е моят номер

  Reply
  • Десислава Филипова
   29.01.2017 at 19:03

   Междувременно бяха предприети законови промени и арбитражите между потребители вече са забранени.

 • Savina Alexieva
  09.10.2017 at 19:58

  Здравейте, бихте ли цитирали номера на решението на Съда на ЕС.

  Благодаря!

  Reply
  • Десислава Филипова
   10.10.2017 at 22:31

   Междувременно бяха извършени законови провеми и беше въведена забрана спорове с потребители да бъдат решавани от арбитражни съдилища.

Вашият коментар

Работно време: 09:00 – 17:30
Консултация се назначава само след предварително записване.

гр. София

ул. "Петър Парчевич" № 1

 • ет. 5, ап. 14
 • 0898 79 09 09
 • adv_desislava_filipova@abv.bg
GPS Навигация

ИНТЕРЕСНО