Сподели в социалните мрежи!

Жена - адвокат на годината

Г-н Константин Пенчев получи Гран при за цялостен принос. Поздравявам всички спечелили и съм убедена, че само с активната позиция на всеки от нас юристите ще бъдат отстранени дефектите в законодателството, които са една от основните причини за проблемите в обществото ни!

На Годишните награди за правосъдие: Гран при за Константин Пенчев, Андрей Делчев е адвокат номер 1

източник: standartnews.com

Дори когато празнуваш, не забравяй, че има хора, нуждаещи се от твоята помощ. Тази максима отново бе водеща за юридическия елит у нас, който проведе своя четвърти благотворителен бал в събота вечер. На церемонията в столичния хотел „Маринела“ не само бяха раздадени Годишните награди за правосъдие „Темида-цената на истината“, но с томбола и блатогворителен куверт бяха събрани 1500 лв. за три деца с церебрална парализа. Парите ще отидат за рехабилитация на Снежанка, Божидар и Преслав. 16-годишната Снежи и 9-годишния Божко заедно с родителите си присъстваха на тържеството и в края му получиха събраните средства, нужни за възстановяване на децата. Преси, който е на 1,5 г., в момента е на лечение в Полша.

Една от главните виновници „Темида – цената на истината“, да е факт и тази година, е юристката и водеща на едноименното предаване в „Евроком“ Нина-Никол Хамилтън. Тя от своя страна благодари за подкрепата на Владимир Дончев, секретар на Софийската адвокатска колегия.

Раздаването на статуетката „Темида“ започна с категорията „Млад юрист“, в която бяха номинирани Михаил Станков, Александрина Алексиева, Ралина Арнаудова-Симоноски, Диляна Йорданова и Десислава Колева. Призът отиде при Михаил Станков от кантора „Станков, Тодоров, Хинков и Спасов“, адвокат по делото за несъстоятелността на КТБ. Станков бе и сред участниците в конкурса на вестник „Стандарт“ Новата генерация: Юристите“.

Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев стана Нотариус номер 1. Той спечели в конкуренция с Бинка Кирова, Камен Каменов, Красимир Анадолиев и Светла Бошнакова.

За Медиатор на годината бе избрана Елиза Николова, която победи Георги Еленков, Ивайло Икономов, Миряна Калчева и Юлия Раданова.

В категорията „Правосъдие зад граница“ наградата бе присъдена на Огнян Гаврилов. Останалите номинирани бяха Александър Кашъмов, Елена Попова и Ива Тодорова.

В категорията „Дело на годината“ се състезаваха няколко шумни процеса – Моника Станишева срещу медията „Биволъ“ за ГрантГейт, Делото срещу Сергей Станишев, Държавата срещу Динко и Перата, Делото с двете каки, Аферата КТБ. Статуетката на богинята със завързаните очи отиде при адвокат Александър Кашъмов от „Програма достъп до информация“, представлявал „Биволъ“ в спора с Моника Станишева.

Призът за съдия номер 1 на 2016 г. бе присъден на председателя на Специализирания наказателен съд Георги Ушев, който се съревноваваше с Галя Георгиева, Иваничка Славкова, Диана Петкова и Веселина Печилкова.
В оспорваната битка за Адвокат на годината спечели Андрей Делчев срещу Николай Пенев, Пламен Ангелов, Светлозар Николов и Тодор Ташев.

Женското оръжие в адвокатурата също бе силно представено. Наградата за Жена адвокат на годината взе Анели Чобанова, която се състезава с Валентина Бакалова, Гинка Христова, Десислава Филипова и Ренета Даньовска.

В категорията „Кантора на годината“ конкуренцията бе убийствено жестока. Сили премериха „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, „Добрев и Люцканов“, „Николов и Пеев“, „PN Lawyers – Петров и Николов“ и „Станков, Тодоров, Хинков и Спасов“. Победител стана адвокатското дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ – кантора, специализирана в областта на бизнес правото, която миналата година отбеляза своята 20-годишнина.

Голямата награда – Гран при за цялостен принос, отиде при бившия омбудсман Константин Пенчев. Връчи я бившият председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков, който е предишният носител на отличието. Цялата зала стана на крака и аплодира победителя. Пенчев работи като съдия и адвокат, народен представител е в 39-тото народно събрание. Бил е председател на Върховния административен съд, а от 2010 до 2015 г. е национален омбудсман.

„Промяната, която чакаме, е в ръцете на хората в тази зала“, каза Константин Пенчев на своите колеги.

Сподели в социалните мрежи!