Сподели в социалните мрежи!

На 20 – април 2018г. бе проведена кръгла маса с участие на европейски депутати и български общественици. На кръглата маса изложих проблемите относно привилегирования ред по чл. 417 ГПК, по който съдят кредитополучателите българските банки, които с неравноправни клаузи увеличават лихвите и индексират кредитите в швейцарски франкове. Повдигнах и въпросът, че много бавно от 2014г.  до сега Европейската комисия извършва проверка на съответствието на това законодателство с Правото на ЕС, а докато проверката тече хиляди потребители биват социално убивани, като биват довеждани до разорение,  принудени да емигрират, за да изплащат изкуствено завишените си задължения, да живеят в сивата икономика, за да оцелеят, законодателство, което ражда мъка, понякога дори смърт, защото някои граждани отнеха живота си. Изтъкнах и фактът, че съм адресирала тези проблеми с петицията, която се разглежда в Европейския парламент, като призовах евродепутатите да ни съдействат за премахването на този противоевропейски и античовешки член.

Бях помолена да изложа в писмен вид изнесените от мен факти, за да бъдат представени на други евродепутати, които да се запознаят със ставащото. Хората, които разговаряха с мен ми казаха, че са изпитали ШОК от чутото, което се случва в държава – членка на ЕС. Мога да си представя как може да въздейства ставащото върху морала на хора, които живеят в нормални условия и как може да ги разтърси.

Не вярвам, че българските народни представители ще имат политическата воля да отменят този човекоубийствен член, заради силното банково лоби, което пазарува техните гласуве. Мисля, че единствено по линия на ЕС има шанс статуквото да бъде изкоренено.

Сподели в социалните мрежи!

Call Now ButtonОБАДИ СЕ