Сподели в социалните мрежи!

От 24 до 26 февруари 2020г. представители на Европейския парламент ще посетят България, за да направят среща с нас петиционерите, които се оплакахме от несъответния на правото на ЕС ред, по който банките и други кредитори съдят бързо и задочно своите клиенти, а съдът е поставен в положението на пощенска кутия, тъй като не заради дефектите на самия закон – чл. 417 ГПК- не правораздава, а е длъжен да приеме за вярни твърденията на кредиторите. Заради изготвения в полза на банките закон, даващ им свръхпривилегии стотици хиляди загубиха имотите си, макар самите банки да нарушават законите и да използват забранени от Закона за защита на потребителите неравноправни клаузи, с които надписват дължимите им погасителни вноски и така доведоха потребителите до неплатежоспособност и свръхзадълженост. По време на мисията си в България европейските депутати ще направят срещи и с други лица и организации, изразяващи интересите и на двете страни – на потребителите и на кредиторите.  Ще проведат среща с Камарата на ЧСИ, които не бяха включени в първоначалната програма за посещението, което говори че срещата е поискана от самата КЧСИ, която се страхува от широкото обществено недоволство срещу действията на членовете си и желае да се защити като изопачи истината.

Надявам се, че след като Европейската комисия образува процедура за нарушение срещу България заради свръхправомощията на банките по чл. 417 ГПК, мисията на евродепутатите да ускори приемането на всички необходими законови мерки, осигуряващи защита на кредитополучателите. Промените, които се извършиха в края на 2019г. единствено заради наказателната процедура не бяха доведени до края и не защитават пълноценно и достатъчно по-слабата страна в договорите – кредитополучателите и другите потребители.

Приложен проект на посещението на евродепутатите : Draft Programme FFV to Bulgaria 24-26 February 2020

Сподели в социалните мрежи!

От |11 фев., 2020|Банкови дела, Без категория, Новини, Юридически съветник|Коментарите са изключени за Членове на Европейският парламент ще проверяват банковата ни система и ЧСИ
Call Now ButtonОБАДИ СЕ